Prošlo je možda tek dve ili tri nedelje kako sam otkrila jedan noviji kanadski bend i oduševila se! Otkrila sam ih tako što sam ih - vidi čuda - upoznala lično, provela sa njima neko vreme i oduševila se ne samo njihovom muzikom nego i njihovim ličnostima, time kakvi su ljudi i što jesu ljudi. 

Naziv benda je Morre. Na pitanje "Zašto dva 'r'?" dobila sam odgovor "Zašto da ne?".  Kreativni, puni energije, pametni, mladi - verujem da je ceo svet pun uspeha i mogućnosti tek pred njima. Najbitnije je i prelepo to što oni vole iz dubine svojih srca muziku, vole što se njome bave, vole svaki tekst koji napišu i melodiju koju iskomponuju i sve se to oseća dok se slušaju njihove pesme. Željni toga da se probiju dalje od severnoameričkog kontinenta, ove godine su napravili dvomesečnu turneju po Evropi (na kojoj su i dalje) i u sklopu te turneje održali jednu svirku na niškom SKC-u i u beogradskom Kuglašu. Oduševljeni su Srbijom, ljudima u njoj i želja im je da je opet posete. 

Bend je nastao 2008. godine u Torontu, a čine ga trojica harizmatičnih, komunikativnih i neverovatno prijatnih mladića. Verujem da će vam se dopasti njihova muzika, pogotovo onima koji vole zvuk roka, a pritom u nekim pesmama se čuje blagi istočno-evropski prizvuk koji omamljuje čula i čini da sklopiš oči, njišeš se i pevušiš - prosto je nemoguće odupreti se. Istočno-evropski prizvuk nije slučajan, s obzirom na to da bend čini i nešto balkanske i slovenske krvi. Naime, Adrian je poreklom Rumun, dok je Igor brat Sloven iz Letonije. Jedino je Tajler čistokrvni Kanađanin. :)

Poslušajte, nećete se pokajati! 

http://www.youtube.com/watch?v=yfdoIw2XMXM&feature=related 

http://www.youtube.com/watch?v=gaDbvWWWaT4

http://www.youtube.com/watch?v=MoGrFMliCMo&feature=related 

http://www.youtube.com/watch?v=HcxaZxWX5RY&feature=related