Da li ste znali da, ako hoćete da volontirate u Africi, zapravo morate da platite organizaciji popriličnu svotu novca (neke čak traže i sumanute svote) da biste volontirali?!

Ja to nisam znala, a saznala sam sinoć slučajno, dok sam surfovala po netu, tražeći neke informacije. And I was shocked!

Treba da platiš da bi se pekao po afričkom suncu, ubio se od rada i verovatno nahvatao koju bolest? A kad se vratiš, em si ostao bez para, em bez fizičkog, a i mentalnog zdravlja, a verovatno ćeš usput i izvršiti samoubistvo jer noću ne možeš da spavaš zbog svega što si video tamo. 

I to se zove "humanost"? To što će te "humane" i "dobrotvorne" organizacije pokupiti novac koji se koristi u ko zna koje svrhe i ide u ko zna čiji džep, to je humano? Ja sam mislila da obični ljudi, koji žele nešto da promene, koji žele da pomognu, da ulože svoje vreme, svoju energiju i svoj život da bi učinili nešto lepo, mogu da volontiraju bez rashoda. Prihoda nema, zarada mi ne treba, ali ako hoću da volontiram, valjda mogu to da uradim bez da pljunem iz svog džepa 4000 dolara, koje, by the way, nemam!

Humanost, my ass.