[ Generalna ] 22 Avgust, 2010 11:23

Deluje kao da mala Jana ima jedan od onih savršenih malih životića... Ujutru, čim ogreje sunce, ona otvori oči, protegne se, lenjo se umije i izađe pravo iz svog skrovišta napolje u novi dan. Žmirne u pozdrav suncu, odgega do svog omiljenog mesta ispred kuće, tu se smesti i uživa. 

Kad ujutru ustanem, pošto ona ipak ustaje pre mene, veselo odskakućem do nje i, što bi rekli, "promajem" se s njom. Brinem se da li je jela, pila, da li joj je dosadno, da li je možda i dalje gladna ili se možda prehladila, pa zato kija... Na žalost, zbog svojih obaveza, ne mogu joj dugo praviti društvo, pa ubrzo odem za svojim studentskim i kućnih poslovima. Tužna je kad je ostavim, voli da se igra i ne voli da bude sama. Ponekad, moj brat joj pravi društvo, kada ima slobodnog vremena. Ali kad se sve sabere i oduzme, većinu vremena provede sama, tražeći način da zabavi sebe - mada, na kraju krajeva, tako je sa svima nama, zar ne? 

I tako... Dan joj se ljubazno svede na igru, "lenjovanje", dremanje, uživanje... I na to da sve nas u kući nasmeje od srca, do srca. 

Divna je Jana... Malkice smotana, malkice šuntava, kako ja volim da kažem... Mala, ali ume da uživa u životu, u suncu, u hladovini, u svakom trenutku - a to je sposobnost koja se izgleda gubi s godinama. 

Ko zna šta se mota po njenoj malenoj glavici...  Ali šta god da je, lepo je... Duša mala... 

Ah, da... Jesam li pomenula da je mala Jana zapravo moja mala maca? Smile 

[ Generalna ] 21 Avgust, 2010 11:11

Prošlo je više od dve godine kako sam blogovala... Nisam sigurna da se secam kako to ide! Pretpostavljam da bi najpre trebalo da se predstavim, napišem neki uvod i bla, bla, bla... Nego, kao što bi rekla jedna moja poznanica, today is all about avantgarde! Treba eksperimentisati, raditi drugačije, šokirati... Ako ćemo da čitamo poeziju pred gomilom ljudi, pročitajmo pesmu goli... ili tako nekako. 

Ovog jutra... It's all about Nina Simone. 

A knjige i po neka skripta me strpljivo čekaju - moji verni drugari. Voda za kafu polako vri. Jedva čekam da zamiriše... 

Today... I want to feel good!

Mada, jedna trezna Engleskinja i previše izgubljenih strasti... I'm not sure how that will work!