Da se razumemo. Postoje muškarci i postoje muškarci. Neki su ovakvi, neki onakvi.. A neki su prosto opasni. U 21. veku najopasniji muškarci nisu ni oni glupi, ni oni nasilni, ni oni smotani, ni oni koji su kukavice, ni oni lenji - ne, jer od takvih uvek znaš šta možeš da očekuješ. I to je to, ni manje ni više: za glupog znaš da je glup i da ćeš tonu živaca da izgubiš trudeći se da mu objasniš nešto, a neće vredeti jer će i dalje blentavo da te gleda; za nasilnog znaš da u svakom trenutku može da digne ruku na tebe, pa sama biraj da li hoćeš sa takvim da živiš; smotani su bezopasni, kukavice su "žene" a lenji idu na nerve. Dok -

Najopasniji muškarac današnjice ukratko: lepo lice, sladak, privlačan, svi zubi, lep osmeh, sva kosa na glavi; lepo telo, zategnuto, mišićavo, jer se takav uvek ili bavi nekim sportom ili radi na sebi; lepo hoda, muževan je, lepo miriše; pametan je, inteligentan, načitan, sa njim možeš, kao u onoj glupoj reklami za pričaonicu, da pričaš o čemu god hoćeš; lepo se oblači, lepo se obuva, i pritom je pažljiv, ljubazan, i voli da se žena pored njega uvek oseća kao žena - džentlmen je do srži. Izvešće te na večeru, naručiće flašu vina, nasmejaće te, učiniće da se osetiš prijatno i privlačno. Prošetaćete, držaće te za ruku, pa će ti onako nonšalantno prebaciti ruku preko ramena, ići će sa tobom u butik koji voliš i nadovezaće se na tvoju šalu o tome kako bi mu te i te čipkane tangice baš lepo stajale (većina muškaraca bi se na ovako nešto naljutila, sad but true). Sedeće sa tobom na -150 Celzijusovih na klupici u parku da biste pričali o smislu života, a onda će te odvesti na kuvano vino, toplo i cimetno. Mhm.

I tako, sve idealno, sve fino. Prvi poljubac, drugi poljubac... Poljubac za poljupcem. Pa zagrljaji, pa čuda, pa ti je lepo, pa si zaljubljena do ušiju.

I sve bi ovo zapravo bilo savršeno, ali savršeno. Međutim. Moja priča nije Grimova bajka. On zapravo ima devojku već 3 godine. On tu devojku planira da zaprosi. On toj devojci kupuje prsten popodne, a iste večeri tebe poziva na romantičnu večeru kod njega, on kuva. On tu devojku zaprosi. Ona kaže da. A ti, pametna devojka, i ako si to znala, ipak si birala da lupiš glavom o zid, jer baš zbog tih Grimovih bajki si mislila da će se možda zaljubiti u tebe, pa će shvatiti kako bez tebe ne može da živi, shvatiće da ste srodne duše, raskinuće sa njom, a onda ćete vas dvoje ostati zauvek zajedno. Srećno i dugovečno.

Ali nisi ti kriva. Jer ti si naivna, romatnična duša, to nikakva pamet niti ogroman IQ ne može da promeni. I dobro je što je tako. Dok je tako. On je, s druge strane, isto tako pametan, IQ mu udara u plafon, ali umesto da svoje kapacitete koristi za nešto dobro, korisno i lepo, on ih koristi u svrhu manipulisanja ljudima. On će te ubediti kako si ti savršena za njega, da se zaljubio u tebe, i to će sve tako iskreno biti odigrano. Lukavo. U cilju da iskoristi. 

Tužno je to. Takvih ljudi je sve više. Varaju, lažu... A kad ih pitaš zašto, ni sami ne znaju. Kad ih pitaš kako mogu, kažu ti: "Ti to ne možeš da razumeš." Bullshit!

Zato se čuvajte takvih. To su opasni umovi. Bolesni. Oni ne znaju za moral, za vrednosti, ne umeju da vole. Nikoga osim sebe, naravno. Izopačeni su, ljigavi, prodaće ti svaku priču i to tako fino da i ne primetiš da si je kupila. Od njih ne znaš šta da očekuješ. A tako su pametni, tako su pametni...

Tolika pamet protraćena uzaludno. Avaj!